Triangeltekening

Triangeltekening

Bekijk hier het triangelprogramma.

Maak je eigen schilderij met een ander figuur en andere kleuren?

Dit programma maakt een afdruk van een sprite door er met driehoeken omheen te stempelen. In dit voorbeeld is het een beer. Je kunt zelf een andere sprite uitkiezen voor je eigen kunstwerk.

In de code van de sprite die je gaat omtrekken hoeft geen code. Het programma zit in de spetters. De spetters gaan steeds naar een willekeurige plek en draaien willekeurig. Zo zoeken naar een plekje waar ze Karel de beer niet raken. Als ze die vinden, dan wordt er een afdruk gemaakt met het stempelblok:

Je kunt de tekening nog mooier maken als je zorgt dat de spatters elkaar ook niet raken. Dat ziet er ingewikkeld uit maar het is niet zo moeilijk:


Ten slotte willen we nog wat de driehoekjes steeds kleiner worden, zodat het vlak mooi gevuld wordt. Dat doen we door de grootte kleiner te maken na 10 stempels van een grootte:

Speel maar eens met deze getallen en kijk wat er gebeurt.

Waarschuwing: het kan best lang (wel een uur!) duren voor je tekening zo is als het voorbeeld hierboven. Dat komt omdat de computer niet kan denken en steeds willekeurig kiest. Zo zou jij het natuurlijk niet aanpakken als mens.