Tijdrekenmachine

Tijdrekenmachine

Hoeveel seconden zitten er in een decennium? Hoeveel uur is een millennium? Met de tijdrekenmachine kun je het zelf narekenen.

Hoeveel seconden zitten er in een maand? Reken het zelf na.

Dit programma werkt met lijsten, net zoals het gekke verhalen programma. Maar nu gaan we opzoeken in de lijst. We kijken welke ‘eenheid’ je intikt. Een eenheid is uren of jaren of dagen. Dan gaat het progamma opzoeken hoeveel seconden er in die eenheid zitten.

Dat doen we in dit blokje:

Het lijkt ingewikkeld maar dat valt dus wel mee, het programma zoekt op met het item # blok en kijkt na in het lijstje ‘aantal seconden’ op die plek.

Pak het programmeerbende boek er nog eens bij en kijk naar alle tijdseenheden die in het boek staan. Kun jij ze allemaal aan de lijst toevoegen? Zet in de linker lijst de eenheid en in de rechter lijst het aantal seconden en je kunt ermee rekenen!

Je kunt ook je eigen eenheden verzinnen en toevoegen aan de lijst. Vind jij dat een ‘eeuwigheid’ 12 minuten en dus 760 seconden is? Zet in de linker lijst het woord eeuwigheid en in de rechter lijst 760 en je kunt met je eigen eenheid rekenen.